Niet gecategoriseerd

In de media

HOME » ALGEMEEN HEADLINES WELZIJN

Ondernemer wil familie Palland helpen: ‘Ik roep anderen ook op’(Bron : VeluweKoerier / Loemedia)
Ondernemer Sebus Bosch heeft de handschoen opgepakt wat betreft het realiseren van een aanbouw aan het huis van de familie Palland in ‘t Harde. Zoon Hessel (2001) is ruim twee maanden geleden bij een epileptische aanval gevallen en heeft daarbij zijn nek gebroken. Het gevolg is een dwarslaesie en hij is voor 90% verlamd en beweegt alleen nog een beetje met zijn armen. “Er is hulp nodig om de aanbouw te realiseren, zodat het mogelijk is om hem thuis te kunnen verzorgen. Dit moet gewoon lukken”, aldus Bosch.

Foto : Henri van de Beek.

Barry Wensink

We spreken Sebus Bosch als hij op bezoek is bij de familie Palland. Vader René Palland (60) is ook aanwezig. Bosch: “Mijn zoon is een vriend van Hessel en toen we een tijdje geleden thuis aan tafel zaten, confronteerde hij mij met de situatie. Daar werd ik wel even stil van. Verschrikkelijk. Samen met een andere vriend van de jongens, die net als mijn zoon ook in onze zaak werkt en eveneens 20/21 jaar is, willen ze graag wat doen. Daar sta ik volledig achter.”

Ondertussen had René Palland al navraag gedaan wat een verbouwing ruwweg zou gaan kosten. “Dan hebben we het over een slaapkamer, een badkamer en een woongedeelte. Ik hoopt dat het binnen een ton zou kunnen, maar kreeg te horen dat ik aan 150.000 euro moet denken. De slaapkamer moet ook iets groter worden dan gemiddeld, omdat Hessel in een rolstoel zit. Ook moet er voldoende ruimte zijn voor een plafondlift.” De huidige woonkamer in huize Palland wordt verplaatst naar de tuin, zodat de vrijgekomen ruimte kan fungeren als verblijfsruimte voor de jonge twintiger.

Palland begon een crowdfundactie en die loopt goed. Zo is er al ruim 10.000 euro binnen. “Daarnaast hebben we een aantal toezeggingen en daar zijn we heel blij mee. Er zit beweging in.” Het is echter bij lange na niet voldoende voor de verbouwing en Palland is dan ook blij met de hulp van de plaatselijke ondernemers.

Sebus Bosch: “We zoeken bijvoorbeeld nog een partij die gratis bouwmaterialen, zoals stenen, beton en kozijnen wil leveren. Zelf ga ik wat doen met het dak en ik regel ook de vloerverwarming en de riolering. Van Werven gaat het graafwerk verrichten en levert containers voor het afval. Ik heb ook telefonisch contact gezocht met Ten Cate Wonen en Slapen in ‘t Harde en zij gaan zorgen voor de vloer en voor de afwerking daarvan.” Ook voor het voegwerk is al een bedrijf gevonden en wel Ten Hove uit Oldebroek.

“Ik vind dat we als ondernemers onze verantwoordelijk moeten pakken en roep anderen op om zich ook te melden. Eventueel anoniem. We moeten zien dat we dit voor elkaar krijgen.” Zie ook de website 123thuis

Bron; Veluwe koerier